Huvikummun leirikesä on tarkoitus järjestää suunnitellusti kesäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla, huomioiden Koronan tuomat ohjeet ja linjaukset. Leiripaikka on toki mahdollista perua, jos Korona on tuonut arkeenne muutoksia ja leiripaikalle ei ole tarvetta.

Huvikummun leirikesä ottaa huomioon seuraavat linjaukset toimintaa suunnitellessa:

1)Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana

https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/22150002/Ohje+koulutuksen+j%C3%A4rjest%C3%A4jille+040520.pdf/

2)Lisäksi Hallitus linjasi, alkaen 1.6.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

3) Lisäksi aluehallintoviraston ohjeistaa tarkemmin linjauksia

Huvikumpu ry järjestää päätoimenaan perusopetuksen iltapäivätoimintaa, joka avaa ovensa 14.5. Pääsemme näin ollen jo 14.5. harjoittelemaan ryhmämuotoisen toiminnan turvallista toteutusta. Huvikummun leirikesässä lapset on kautta aikojen jaettu noin 30 hengen ryhmiin ja yhtä ryhmää on ohjannut kaksi aikuista. Tulevana kesänä toimimme kuten aiemminkin, mutta pyrimme siihen, että noin 20-25 lapsen ryhmät ovat irrallaan toisistaan. Yhteiset ruokailut, ulkoilut, retket, disco jne. järjestetään pienryhmätoimintana. Ryhmät ja aikuiset pysyvät samoina koko leiriviikon. Luovilla leireillä jokaisella ryhmällä on oma tila, jossa touhutaan viikon ajan.

Mikäli rajoitukset tiukentuvat vielä ennen leirin alkua, tiedotamme teitä välittömästi.

Ohjeet turvalliseen leirillä oloon

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudin-aiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).

Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla leirille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Leirimaksu palautetaan niiltä osin, kuin lapsi ei pysty leirille osallistua.

 • Muiden kuin lasten sekä leirien henkilökunnan oleskelua koulun alueella/sisällä vältetään. Ohjaajat noutavat lapset pihan/parkkipaikan reunalta ja ohjaa lapsen omaan ryhmään. (Liikuntaleiriläiset jäävät aina leirille tullessaan (klo.8-9) ulos, luovat leirit ohjataan omiin luokkatiloihinsa.)
 • Isoja yhteistilaisuuksia ei järjestetä esim. disco, yhteiset retket ja ruokailu.
 • Leirillä ohjaajat pyrkivät ohjaamaan samaa lapsiryhmää koko viikon.
 • Korostamme lapsille turvavälien tärkeyttä leirien aikana, kuten he ovat koulussa oppineetkin jo.
 • Ryhmät pyritään pitämään erillään koko päivän ajan, omat tilat, naulakot ja wc:t.
 • Ulkoilemme omissa pienryhmissä koulun alueella/läheisyydessä.
 • Ruokailu järjestetään oman ryhmän kanssa.
 • Lapset ja aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan koulurakennukseen sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.  
 • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Retkillä käsihuuhdetta on helposti saatavilla, myös luokka-, ja liikuntatiloissa on käsihuuhde saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.  
 • Pyrimme pitämään ryhmien välineet erillään, mutta esim. ulkoiluvälineet ovat kaikkien käytössä esim. keinut ja maalit.
 • Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta.
 • Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, pulpetit ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat kahdesti päivässä.  

Jos leirillä todetaan koronavirustartunta  

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla, selvitetään, onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa karanteeniin.